Автор: admin 0

Що заважає бути бадьорим весь день: 5 способів підвищити енергію

Ми не можемо бути продуктивними весь день, але можемо використовувати піки активності і допомагати собі в моменти спаду енергії.

Зверніть увагу на наші поради, які ми узяли з цього джерела vistiradio.com.ua:

1. Не завантажуйте себе непосильною роботою

Проаналізуйте свій день і відзначте, коли у вас трапляються піки активності, а коли спад. Всі ми має різні циркадні ритми: хтось активний в першій половині дня, а хтось- до вечора. Від цього і відштовхуйтеся при складанні робочого графіка.

У моменти спаду енергії не виконуйте роботу, що вимагає підвищеної уваги або швидкого вирішення. Це час можна присвятити рутинних обов’язків.

Що заважає бути бадьорим весь день: 5 способів підвищити енергію

2. Не робіть каву своїм постійним допінгом

Кофеїн бадьорить і це підкуповує, але багаторазово вдаючись до нього протягом дня, можна потрапити в залежність. А будь-яка залежність потребує підвищення дози.

З часом організму буде потрібно все більше кофеїну, а його надлишки створюють навантаження.

3. Рухайтеся, коли відчуваєте занепад енергії

Може здатися парадоксальним, але цей спосіб працює так: при фізичній активності клітини нашого організму насичуються киснем, а це додає бадьорості тіла і ясності розуму.

Будь-яка активність, яка може бути реалізована в рамках ситуації, допоможе вам: присідання, віджимання, піша прогулянка по офісу, а краще за межами на свіжому повітрі. Зробіть це своєю щоденною звичкою.

4. Слухайте музику під час роботи

Вибір стилю залежить від мети. Можна вибрати розслаблюючу, бадьорий, для концентрації уваги.

У мережі можна знайти багато варіантів або включити ті композиції, які вам подобаються і ви точно знаєте, що вони піднімають настрій і дають енергію.

Що заважає бути бадьорим весь день: 5 способів підвищити енергію

5. Повноцінно висипайтеся вночі

І це дійсно працюючий спосіб, хоч і може видатися занадто простим.

Спіть не менше 7-8 годин, навіть якщо вам здається, що цілком вистачить і 6. Численні дослідження на тему тривалості сну, показують, що недосип майже відразу позначається на когнітивних здібностях, а якщо він хронічний, то підняти рівень енергії буде складніше.

Якщо ви відчуваєте втому тривалий час, вам не допомагають відпочинок і зміна діяльності, це може говорити про синдром хронічної втоми.

Синдром хронічної втоми – захворювання, і візит до лікаря не можна відкладати.