Автор: admin 0

7 кращих поз йоги, щоб позбавитися від поганих звичок

Пози, які допомагають впоратися з шкідливими звичками

Перелічені нижче пози допомагають активувати енергетичний центр, який знаходиться у Вашому пупку, при цьому заземляючи Вас і підвищуючи масштаби Вашої трансформації. Практикуйте ці пози кожен день вранці протягом, принаймні, 40-ка днів, щоб побачити зміни у Вашому мисленні і поведінці. Всі ці пози нам порадив цей блог цікавих ідей

1. Баласана

2. Бхуджангасана

3. Дханурасана

4. Уштрасана

5. Адхо Мукха Шванасан

6. Врикшасана

7. Натараджасана

7 кращих поз йоги, щоб позбавитися від поганих звичок

1. Баласана («поза дитини»)

Інформація: Баласана – це поза, імітує ембріональний положення дитини в утробі матері. Це початковий рівень Віньяса. Практикуйтеся щоранку або ввечері на порожній шлунок і вільний кишечник. Тримайте позу від 1 до 5 хвилин.

Користь: Баласана знімає напруга в грудях, плечах і спині. Знижує рівень стресу і тривожності. Вона допомагає боротися із запамороченням і нормалізує кровообіг в органах.

2. Бхуджангасана («поза кобри»)

Інформація: Бхуджангасана – поза кобри, що імітує розкритий капюшон. Прогин назад дає енергетичні імпульси тіла. Це початкова поза Аштанга-йоги. Практикуйте позу кожне ранок або вечір на порожній шлунок і вільний кишечник. Утримуйте позу від 15 до 30 секунд.

Користь: Бхуджангасана покращує настрій і заряджає здоров’ям серце. Вона знімає стрес і втому. Покращує гнучкість тіла і зменшує скутість в попереку.

7 кращих поз йоги, щоб позбавитися від поганих звичок

3. Дханурасана («поза лука»)

Інформація: Дханурасана уособлює натягнутий лук. Це відмінна вправа на розтяжку спини, яке є початковим рівнем Віньяса. Практикуйте вранці на голодний шлунок і утримуйте позу від 15 до 30 секунд.

Користь: «поза лука» допомагає подолати зневіру. Поза допомагає прийти в рівновагу, коли Ви втомилися або, навпаки, сильно стурбовані. Вона активує груди, шию і плечі.

4. Уштрасана («поза верблюда»)

Інформація: уштрасана нагадує верблюда своїм прогинанням назад. Вона є початковим рівнем Віньяса йогою. Практикуйте позу щоранку на порожній шлунок і вільний кишечник. Тримайте позу від 30 до 60 секунд.

Користь: зцілює і врівноважує Ваші чакри. Поліпшує загальне здоров’я і благополуччя. Розкриває передню частину Вашого тіла і покращує поставу.

5. Адхо Мукха Шванасан (собака мордою вниз»)

Інформація: Адхо Мукха Шванасан – асана початкового рівня Аштанга-йоги. Практикувати слід щоранку на порожній шлунок. Утримуйте позу від 1 до 5 хвилин.

Користь: Адхо Мукха Шванасан підживлює і заряджає Вас енергією. Заспокоює мозок і позбавляє від депресії. Лікує безсоння і втому. Дає терапевтичний ефект при високому тиску.

7 кращих поз йоги, щоб позбавитися від поганих звичок

6. Врикшасана («поза дерева»)

Інформація: Врикшасана уособлює ніжний і міцний стан дерева. Це початковий рівень хатха-йоги. Необхідно практикувати її вранці на порожній шлунок. Утримувати по одній хвилині на кожній нозі.

Користь: Врикшасана покращує витривалість і концентрацію. Діє заспокійливо на тіло. Заспокоює центральну нервову систему і підвищує впевненість у собі.

7. Натараджасана («поза короля танців»)

Інформація: Натараджасана названа так на честь Натараджа, короля танців. Вона символізує одне з танцювальних рухів. Є проміжним рівнем Віньяса. Слід практикувати на порожній шлунок і утримувати на протязі 15 – 30 секунд.

Користь: Натараджасана розвиває стресостійкість. Підвищує гнучкість тіла. Допомагає центрувати Ваші розум і тіло. Покращує поставу, концентрацію і рівновагу.

Відповіді експертів на питання читачів

Як часто потрібно займатися йогою, щоб позбавитися від поганих звичок?

Займайтеся кожен день вранці безперервно протягом 40 днів, щоб побачити зміни.

Слід відмовитися від шкідливих звичок відразу, як тільки я почну займатися йогою?

Так, Вам потрібно повністю відмовитися від шкідливих звичок, які завдають шкоди тілу і розуму, як тільки Ви почнете займатися йогою. Згодом, коли Ви будете активно практикувати йогу, Ваша тяга до поганим звичкам ослабне.

У усіх нас є шкідливі звички. Їх потрібно розпізнати і докласти зусиль до того, щоб позбутися від них. Йога дає ідеальний стимул і впевненість у боротьбі з укоріненими шкідливими звичками. І починати треба прямо зараз!