Автор: admin 0

Помилка, яку роблять багато: купують отруйних змій чи змій невідомих видів

Само собою, варто уважно поставитися до такого питання як зміст змії. Питання потребує поглибленого вивчення і зацікавленості про це читайте тут https://ga.org.ua/, бо як змії – це екзотичні тварини, до того ж мають свої очевидні особливості.

Відразу варто сказати про помилку, яку роблять багато: купівля отруйних змій чи змій невідомих видів. Зрозуміло, що отруйні змії просто небезпечні, і навіть коли вона знаходиться у своєму ранньому віці, варто думати про її майбутніх розмірах і небезпеки, яку вона представляє.

Купіть полоза

Для тих, хто тільки зважився на покупку змії і ще не мав справи з цими тваринами, рекомендовано купувати лазающих полозов, або королівських змій. Плюс полозов в тому, що вони невеликі (не більше 1,5 м в довжину) і не агресивні. Навіть у випадку вираження агресії серйозну травму полоз завдати не може: його зуби менше, ніж котячі. Для годівлі цих змій підійдуть миші, перепелині і курячі яйця маленького розміру.

Помилка, яку роблять багато: купують отруйних змій чи змій невідомих видів

З вужами та удавами буде складніше

Багато хто думає, що легше всього містити вужа, однак, навпаки, з вужами буде складніше: їм потрібні умови для сну взимку, а значить, акватераріум, разом з тим вони харчуються жабами.

Що стосується удавів і пітонів, то кожен знайомий з їх особливостями і розміром. Тераріум для них потрібен великий, а міцність тераріуму повинна бути високою. Удави і пітони харчуються щурами і кроленятами. Також краще не заводити цих змій, якщо вдома вже є кішка або маленька собака.

Тераріум для змії

“”Будиночок”” повинен бути просторим, і по мірі зростання рептилії “”приміщення”” потрібно збільшувати. Всередині тераріуму повинна бути поїлка-басейн. Як і у випадку з ящірками, вентиляція в тераріумі здійснюється завдяки тому, що частини стін або дротові та плетені, або просто містять отвори. Вкрай важливо підтримувати потрібну температуру всередині тераріуму. Різні види змій вимагають різні температурні умови, наприклад, може знадобитися підігрів підлоги або стелі. Якщо температура дуже висока, змія не буде рости і розмножуватися, а якщо занадто низька, змія може часто хворіти. Також необхідно наявність люмінесцентних ламп всередині тераріуму.

Помилка, яку роблять багато: купують отруйних змій чи змій невідомих видів

Вид змії визначає те, як буде облаштовуватися тераріум

Так деревні змії потребують високому тераріумі і великій кількості гілок і дерев’яних частин, а копають змії не зможуть взаємодіяти з гравієм. Такі особливості є у кожних змій, і вид, на який Ви вирішили звернути увагу, повинен бути добре вивчений.

Змія не повинна худнути або товстіти

Усі змії є хижаками і воліють живу їжу. Харчування кожного виду пов’язане з певними уподобаннями, а кількість корму також визначається індивідуально. Головне правило полягає в тому, що змія не повинна худнути або товстіти. Також на харчування змій дуже сильно впливає температура навколишнього середовища. Вода для змій завжди повинна бути свіжою і теплою.

Сплячку змій провокує похолодання

Триває в середньому чотири місяці, при температурі від двох до п’ятнадцяти градусів, але і щодо умов для сплячки варто враховувати вид змії.