Автор: admin 0

Фенхель в раціоні собак: щоб у неї приємно пахло з рота

Іноді кажуть, що потрібно давати фенхель собаці, щоб у неї приємно пахло з пащі. Але відомо, що запах викликається багатьма причинами, серед яких перша – бактерії, і фенхель мало допоможе в їх усуненні.

Багато кормів дійсно містять фенхель з-за великої кількості вітамінів, які є в його зернах. Крім цього, він допомагає в роботі шлунково-кишкового тракту, розповідає сайт intermobi.com.ua. Тому іноді рекомендується додавати трохи фенхелю в їжу собаки, особливо якщо у неї є легкі проблеми з травленням. Але слід пам’ятати, що перед тим як робити це, слід проконсультуватися з ветеринаром і переконатися, що додавання фенхелю не заподіє шкоди вашому тварині.

Фенхель в раціоні собак: щоб у неї приємно пахло з рота і працював правильно шкт

Переваги фенхелю

Як і у випадку з багатьма іншими рослинами, які ми додаємо в їжу, у фенхелю є деякі переваги. Він має сприятливий вплив на людський, так і на собачий організм завдяки високому вмісту заліза, вітамінів А і С і калію.

Фенхель дійсно може зробити дихання собаки більш приємним. Але причина цього в тому, що деякі проблеми з шлунково-кишковим трактом можуть викликати як спазми, так і проблеми безпосередньо з травленням, і фенхель, допомагаючи йому, сприяє нормалізації процесу. Фенхель містить високий рівень антиоксидантів, що благотворно впливає на серцево-судинну систему. Фенхель також вважається ефективним для боротьби з артритом і хворобою Крона.

Фенхель в раціоні собак: щоб у неї приємно пахло з рота

Додавання фенхелю в раціон собак стає все більш поширеним. І причина цього не тільки в бажанні мати тварину зі свіжим подихом. Фенхель буде корисний, якщо у вашої собаки виникають:

  • нетравлення,
  • кишкові спазми,
  • кишкові паразити,

допомагаючи позбутися від цих проблем і доповнюючи дію спеціальних лікарських препаратів.

Свіжий фенхель продається в овочевих відділах магазинів. Можна також купити сушені насіння в розділі зі спеціями. Його можна використовувати для приготування напою, який можна давати вихованцеві по одній чайній ложці в день. Ви легко зрозумієте, що даєте собаці занадто багато фенхелю, так як в цьому випадку у неї виникне діарея.